Näin löydät sopivan sisällöntuottajan

Näin löydät sopivan sisällöntuottajan.

Sopivan sisällöntuottajan löytäminen on suoraan sanottuna hankalaa. Uuden tiimiläisen tai yhteistyökumppanin löytäminen on aina iso prosessi, mutta hyvän kirjoittajan hakeminen on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta.

Miksi hyviä kirjoittajia on vaikea löytää? Muutamat pääsyyt ovat selkeät:

1. Matala taitotaso

Kuka tahansa, jolla on edes perustaidot kirjoittamisesta, voi sanoa olevansa sisällöntuottaja tai copywriter. Jokainen meistä osaa jollain tasolla kirjoittaa. Usein riittää, että löytyy idea tekstisisällöstä, oikeinkirjoitus saattaa olla toissijaista.

2. Timantteja on vaikea löytää

Taidokkaat kynäsiepot ovat todella hyviä. Tämä tekee heidän löytämisestään todella, todella vaikeaa. Kaikista taitavimmat kirjoittajat eivät välttämättä pidä itsestään kovaa meteliä, jolloin heinäsuovasta löytyy useammin matalan taitotason kirjoittajia kuin niitä timantteja.

3. Laatu selviää kokeilemalla

Yritykset tuhlaavat tuhansia euroja kuukaudessa huonoihin freelancereihin, jotka eivät tuota laadukasta ja haluttua sisältöä. Uuden sisällöntuottajan kokeileminen kuukausi kerrallaan koituu yritykselle kalliiksi, eikä siltikään ole takeita, että hyvä sisällöntuottaja löytyisi seuraavanakaan kuukautena.

Sisällöntuottaja vastaa yrityksesi sisältöjen kirjoittamisesta.

Löydä oma äänesi

Jos et itse tiedä, minkälainen on haluamasi tone of voice, mikä tyyli sopii yrityksellesi tai minkälaista ulosantia haluat asiakkaillesi antaa, on hyvin vaikea löytää itselle sopiva sisällöntuottaja. Rajaa hakualuettasi kysymällä itseltäsi seuraavat kysymykset ja olet jo askeleen lähempänä etsimääsi!

1. Kuka on kilpailijasi?

Etsi kilpailijoidesi blogitekstejä, valitse niistä paras. Vain yksi.

2. Millainen on ihanneasiakkaasi?

Aseta itsesi unelma-asiakkaasi saappaisiin. Mitä blogeja hän lukee? Tutustu niihin, valitse niistä yksi. Blogin ei tarvitse olla omaan alaasi liittyvä – asiakkaasi todennäköisesti lukevat muistakin aiheista.

3. Mikä on sinun lempiblogisi tai artikkelisi?

Jos et lue blogeja, tutki valikoimaa ja valitse suosikkisi. Voit valita myös mieluisimman artikkelisarjan tai muun vastaavan pidemmän tekstipätkän.

Kun olet kerännyt kaikki kolme, tutki niitä jokaista tarkkaan. Mitä yhdistäviä tekijöitä löydät teksteistä? Mikä blogeissa kiinnittää sinun huomiosi? Huomaat varmasti, että blogeissa on yllättävän paljon samankaltaisuuksia – näin löysit itsellesi tone of voicen ja oman tyylisi. Kun löydät sopivan sisällöntuottajan, lähetä nämä kolme blogia hänelle referenssiksi. 

Sisällöntuottaja kirjoittaa yrityksesi markkinointiviestinnän sisällöt.

Pidä odotukset korkealla, mutta ole realisti

Aina vika ei löydy kirjoittajasta, vaan hänelle asetetuista epärealistisista odotuksista. Jotta varmistat halutun lopputuloksen, äänensävyn ja kirjoitustyylin, käytä referenssitekstejä. Kerro sisällöntuottajillesi selkeitä ohjeita ja pyydä heitä tekemään kattavaa taustatutkimusta. Anna sisällöntuottajillesi käyttöön kaikki tarvittavat materiaalit ja kommunikoi aktiivisesti. Kukaan muu ei pääse pääsi sisään ja tuota saman tien juuri sellaista tekstiä kuin olit ajatellut, mutta hyvillä ja selkeillä ohjeilla pääset lähelle tavoitettasi, mahdollisimman nopeasti. 

Smoothlyn sisällöntuottajien verkostosta löydät yli sata osaavaa kirjoittajaa. Olemme tarkastaneet laadun ja osaamisen puolestasi – tuotamme tyyliisi sopivaa sisältöä tehokkaasti ja huolellisesti! 

  • Tutustu palveluumme. Täältä voit lukea esimerkkejä tehtävistä ja sisällöistä, joita voit delegoida Smoothlyn sisällöntuottajille.
  • Smoothly sisältönäytteitä. Tutustu täältä, millaisia sisältöjä Smoothlyn palvelulla tuotetaan sisältöesimerkkien avulla.
  • Usein kysytyt kysymykset. Täältä löydät kattavat vastaukset askarruttaviin kysymyksiin, tai voit olla suoraan yhteydessä meihin.

Jo sadat yritykset hyödyntävät Smoothlya markkinoinnin tukena. Kokeile nyt joustavasti sisältöjen tuottamista ja markkinoinnin rutiinien delegointia ilman irtisanomisaikaa.

Aloita kokeilujakso